U zocht naar een Shiatsu praktijk in Eindhoven?

Ik ben gevestigd in Berlicum. Op maar ongeveer 34 km afstand van Eindhoven. U kunt bij mij terecht voor een eerlijk advies en/of behandeling. Shiatsu kan helpen bij diverse klachten.

Shiatsu is een eeuwenoude volksgeneeswijze uit China en Japan en heeft werking op lichaam en geest.

Bij een Shiatsu behandeling wordt er gebruik gemaakt van fysieke druk, strekkingen en manipulatie van de meridianen (energiebanen) en lichaamsdelen waarbij duimen, vingers, handpalmen, ellebogen,voeten en soms hulpmiddelen worden gebruikt. Dit kan een vederlichte aanraking zijn maar soms ook een wat krachtigere techniek.
Een Shiatsu behandeling geeft ruimte en diepe ontspanning in het lichaam waardoor de weerstand wordt verhoogd en men zich fysiek, emotioneel en mentaal beter voelt. Het doel van Shiatsu therapie is om de geblokkeerde energie in beweging te brengen en hiermee een verstoring (de klacht) te verhelpen.

Er wordt in geval van klachten altijd een link gelegd doormiddel van de Traditionele Chinese Geneeswijze, met de organen en de bijbehorende meridianen in het lichaam. Men kijkt naar voeding, levensstijl en het psychisch wel bevinden van de mens.
Het zelfgenezend vermogen van het lichaam staat centraal evenals de wisselwerking tussen de mens en zijn omgeving.

Een Shiatsu behandeling vindt hoofdzakelijk plaats over de kleding.

Brengt de zuivere waarheid aan het licht.

Geeft diepe rust in het lichaam.

Brengt verandering in het
ZIJN.

Zet de ziel aan het denken.

Gezondheid is afhankelijk van vele processen.

Als mens kun je door diverse oorzaken uit balans raken, waardoor de energie in het lichaam wordt verstoord. Bijvoorbeeld door spanning, emoties, stress, hooggevoeligheid, genetische belasting of door een ongeval. Wanneer er een disbalans ontstaat in het lichaamssysteem kan dit niet goed functioneren. Het lichaam geeft dit aan in de vorm van lichamelijke, emotionele en psychische klachten.

Als natuurgeneeskundig therapeut richt men zich op de gehele mens. Dat wil zeggen dat lichaam en geest als een geheel benadert wordt. U wordt bewust gemaakt hoe door gedrag een klacht kan ontstaan en welke gevolgen dit kan hebben op lichaam en geest. De basis van waaruit ik werk is: Acupunctuur en Shiatsu therapie. Tijdens de behandeling kunnen er meerdere  technieken uitgevoerd worden, die onderdeel zijn van Shiatsu. Zie behandeltechnieken