Guasha

Het woord “Gua” betekent schrapen. “Sha” betekent zandkorrels of de rode vlekjes (afvalstoffen). Letterlijk vertaald betekent Guasha het schrapen van ziekte (afvalstoffen) uit het lichaam.

Het schrapen over het lichaam gebeurt met een speciale jade steen. Men brengt Chinese kruidenolie aan op de huid, waarna er met de jade steen geschraapt wordt. De olie wordt gebruikt als bescherming voor de huid, daarnaast zitten er diverse kruiden in die hun eigen werking hebben zoals ontspanning, ontgifting, etc.

Na Guasha kunnen verkleuringen in de huid optreden. De kleuren variëren van rood tot blauw/paars. De verkleuringen verdwijnen volledig binnen enkele dagen.

Contra-indicaties

Bij Guasha zijn er meerdere contra indicaties zoals; het nemen van bloedverdunners, bloeddruk problemen, bloedingsneiging, hemofilie, trombocytopenie en alle andere bloedziektes.

Men werkt nooit op ontstekingen, openwonden, littekens, oedeem, eczeem en andere huidaandoeningen.

Bij Reuma, jicht, griep, epilepsie, zwangerschap, ernstige hartziekten, verhoogde of te lage schildklierwerking, labiele lage bloedruk / neiging tot flauw vallen, extreme zwakte, vermoeidheid en vermagering, extreme angst en onrust en ernstige psychische klachten, wordt Guasha ook niet toegepast.

Brengt balans in lichaam en geest.

Geeft diepe rust in het lichaam.

Brengt verandering in het
ZIJN.

Kan de mens gelukkig maken.