Bindweefsel techniek

Bindweefsel techniek is een methode die ontwikkeld is om de houding te verbeteren en de bewegingsmogelijkheid te vergroten. Het bindweefsel waar deze techniek zich op richt heet ‘fascia’ of bindweefselvlies. Fascia is een elastisch en plasticachtig weefsel dat om alle spieren zit. Dit bindweefselvlies-systeem kan worden beschouwd als een web van diverse lagen dat door het hele lichaam geweven en met elkaar verbonden is. Het bepaalt de vorm en houding van je lichaam. 

Uitgangspunt van deze techniek is, dat spanning op elk deel van je lichaam effect heeft. Door bijv. chronische spanning, slechte houding of een ongeval kunnen de bindweefselvliezen ‘stug’ en ‘vastgekleefd’ raken, waardoor spieren hun natuurlijke ruimte en souplesse verliezen. Zo kan er een gevoel van stijfheid en pijn optreden. Door middel van deze techniek kan de pijn en of stijfheid verminderen of geheel weg gaan.

Contra-indicaties

Bij een bindweefselbehandeling zijn er meerdere contra indicaties zoals; het gebruik van bloedverdunners, bloeddruk problemen, bloedingsneiging, hemofilie, trombocytopenie en alle andere bloedziektes.

Men werkt nooit op ontstekingen, openwonden, littekens, oedeem, eczeem en andere huidaandoeningen.

Zwangerschap, het gebruik van corticosteroïden/prednison, Hartklachten.

Brengt balans in lichaam en geest.

Geeft diepe rust in het lichaam.

Brengt verandering in het
ZIJN.

Kan de mens gelukkig maken.